torstai 29. toukokuuta 2014

Kesäfiilis...


 Ihania, kuumia kesäpäiviä saimme jo viettää. Lasten riemu rajaton, kun saa hyppiä vähissä vaatteissa, leikkiä vedellä, tehdä kukkaseppeleitä, möyriä mullassa, potkia palloa, opetella ajamaan pyörällä...


 Ulkona ollaan lähes asuttu ja myös syöty. Lapset ovat olleet niin poikki, että sisälle tullessa ovat nukahtaneet välillä syliin tai sohvalle.


 Ihana kesä, ihana lämpö. Allergia tosin on tänä vuonna ollut normaalia pahempi. Monen vuoden tauon jälkeen olen joutunut turvautumaan lääkkeisiin. Tulevana talvena aion satsata akupunktioon, en tykkää syödä lääkkeitä. Meillä ovat villivihannekset ahkerassa käytössä keittiössä. Voikukkaa, nokkosta ja horsmaa. 


 Raparperi, tuo ihana herkku... Ensimmäiset varret menevät aina piirakkaan. Rakastan myös raparperimehua ja pian on pakko testata jäätelöohje. Ja grillauksessa kalan kanssa... NAM NAM!

Raparperipiirakka

  • 2 munaa                                     Päälle
  • 1 1/4 dl sokeria                      5-6 dl raparperipaloja (tai marjoja)
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sulatettua voita                     Pinnalle
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja              1/2 dl fariinisokeria 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 tl leivinjauhetta                    1/2 dl mantelirouhetta 1 muna       
Vatkaa munia ja sokeria vain hetki. Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 26 cm). Ripottele päälle raparperipalat. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja kaada ohuena nauhana raparperipalojen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.

Tämä ohje taisi alunperin löytyä dansukkerin sivuilta eli TÄÄLTÄ.


Nautitaan kesästä, lämmöstä, auringosta, paljaista varpaista ja hulmuavista hameiden helmoista... Ja tietenkin jäätelöstä!



                Ihanaa, pitkää, kuumaa kesää! toivottelee, NiinaK 

tiistai 20. toukokuuta 2014

Pakkotauko ja muutama muu asia

CARS-cake, McQueen
Meillä sanoi vanha nettitikku viime viikolla sopimuksen irti ja nyt eilen saapui postissa uusi reititin. Kaikki tietokone hommat on siis rästissä viikon ajalta. Onneksi tuota laitetta olikin helppo käyttää, mä en todellakaan nauti teknisistä laitteista... 

Viime lauantaina ois ollu lähialueella vaikka mitä kivaa tapahtumaa, kirppiksiä, Aurinkotalon talkoot, ravintolapäivää ym. Me oltiin kuitenkin jo päätetty juhlistaa meidän 3-vuotiasta pikkumiestä joten meillä oli ihan oma "ravintolapäivä". Koko päivä juhlittiin sukulaisten ja ystävien kanssa. Meillä on ainakin vielä vietetty synttäreitä ihan perinteiseen malliin. Ei ole ollut teemajuhlia tms. saas nähdä jos vanhempana lapsilla alkaa vaatimustaso kasvaa mutta ainakin vielä on ihan perusjutut kelvanneet.                                                     

3-vuotias Pikkumies

YY-KAA-KOO...

NYT!

Kaakku oli Hymypoijan suuri toive ja se piti EHDOTTOMASTI olla SALAMA! Autot-elokuva on poikasen lempparileffa. Kaakku oli meidän perheessä vasta toinen sokerimassalla päällystetty. Itse en pidä niin makeasta, mutta kiva niitä on opetella tekemään. Täytteenä oli mansikkamousse ja Salaman kuvan tein maalaamalla. Piposta katoin vähän mallia kun ei siihen hätään parempaakaan osunu silmiin... Mies teki täytteen ja ralliruudut. Ei tämäkään vielä ihan priimaa ollut, mutta pikkumies oli tyytyväinen ja ensimmäistä kertaa ikinä meillä meni kaakku lähes kokonaan. Sääkin onneksi suosi,  serkukset ja pikkuserkukset juoksentelivat pihalla ja pikkuneidit puhaltelivat saippuakuplia. Hymypoijan suurin haavekin toteutui... Nyt on koko Turtles-jengi kasassa ja niidenhän kanssa myös nukutaan.




PippuriPrinsessalla täytyy ehdottomasti olla kruunu kun juhlitaan. 
Pizzaa, broileri-pekonipiirakkaa, 
tomaattimozzarellapiirakkaa, 
päärynätoscapiirakkaa,
karkkia, sipsejä...


Uudet, rakkaat, tärkeät...

MutanttininjaTurtles hahmot

Ihana, rakas Hymypoika 3-vuotias


Luonnon näytelmä

Muutama muukin on ehkä huomannut että luonto on viime aikoina todellakin näyttänyt voimansa. Täällä seikkaili äitienpäivä viikonloppuna City-karhu ja sitten eilen... Meillä oli kyllä aika jännä ilta täällä. Ensin nautittiin helteestä kunnes ilma muuttui kuin taikaiskusta. Tuntui kuin aika olisi pysähtynyt, taivas muuttui tosi tummaksi ja painostavaksi. Muutamassa sekunnissa alkoi tuulla niin lujaa että olin ihan varma että nousee jonkinlainen tornado. Hiekka pöllysi ja hetken päästä kuului melkoinen rysähdys... Naapurin tontin rajalta napsahti suuri mänty poikki meidän pihalle. Niin kuin tulitikku napsahti poikki. Onneksi me oltiin hiukan aiemmin tultu lasten kanssa sisälle, onneksi myös meidän talo oli vähän kauempana. Nuo myrskyt on viime aikoina olleet niin rajuja että on ilmeisesti pakko kaataa vanhat puut pois tontin rajoilta. Tällä kylällä monessa talossa niin on jo tehty koska parin vuoden aikana puita on kaatunu tasaiseen tahtiin. Ukkonen jylisi loppuillan ja lapset sekä kissa olivat aika tolaltaan. Vaikuttava esitys joka tapauksessa ja kyllä taas huomasi kuinka voimakas luonto onkaan.



Tälläistä tällä kertaa. Nyt on taas ihana auringon paiste ja tuntuu jo ihan kesältä. Jos lämmin sää jatkuu, minä voin siirtää pian paperitehtaan pihalle.

Aurinkoisia, lämpöisiä päiviä
toivottelee, NiinaK.

maanantai 12. toukokuuta 2014

Löytöjä!

                                                                                                         Tämän tyylistä lamppua ollaan miehen kanssa etsitty jo useamman vuoden. Kaikki mitkä ovat tulleet vastaan on olleet joko liian kookkaita, kalliita tai liian koristeellisia. Rakastan kyllä kaikenlaisia koukeroita ja koristeita mutta lamppujen suhteen mulla on ongelma... En oikein löydä mieleisiäni mistään... Tämä oli helmi! Tykästyin heti! Tarpeeksi yksinkertainen, vanha ja tykkään kun nuo kuvut kaartuukin alaspäin... ja hintakin varsin kohdallaan, 23€. Ei paha, päivä päivältä ihastun lisää. 


Varsinkin noi ohuet viivakoristeet kuvuissa miellyttää mua kovasti. Meillä ei muutenkaan ole oikeastaan mitään uutta. Lähes kaiken minkä voin hommaan käytettynä. Ihailen toisten tyylillä ja hyvällä maulla sisuttettuja seesteisiä koteja mutta meillä on kyllä ihan rennosti saatuja, perittyjä, kirppiksiltä löytyneitä niitä ja noita ja kaikenmaailman kalusteita... sulassa sovussa.


Liian harvoin pääsen nykyään kirppiksille. Tässä kuitenkin muutama viime aikojen löytö ja tällä kertaa IHAN ITSELLE! Jostain syystä tulee aina tehtyä löytöjä lapsille mutta nyt sai äippäkin jotain...

Ilmajoella, Seppälän nuorisotalolla järjestetään aika ajoin Wanted-kirppareita joihin nuoret pääsee myymään veloituksetta ja me "Dinosaurukset" joudumme hieman maksamaan myyntipaikasta. Viimeksi kävin vain asiakkaana ja siltä reissulta mukaan lähti noi kaksi laukkua ja leveä nahkavyö. Isompi käärmekuosinen laukku maksoi 0,50e, pienempi kova pinup-laukku 3€ ja nahkavyö 0,10€. Ihan mun näkösiä ja hyviä löytöjä. Riekenin kengät löytyivät Seinäjoen Ykkösbasaarista, sieltä tekee aina löytöjä! Nämäkin kengät olivat täysin uudet ja pakkohan mun oli ne napata. Hinta oli kyllä mun kirppishaarukalle aika suolanen, olen yleensä pitänyt kattona kymmentä euroa ja näistä pyydettiin 17€, mutta koska olivat käyttämättömät ja juuri mulle sopivat niin kyllä ne mun mukaan lähti. Ja käytössä ovat olleet siitä asti ahkerasti, tämän hetken lempparipopot! 

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

19. Äitienpäivä

En millään voi uskoa että näin nopeasti se aika juoksee eteenpäin. Tänään todellakin oli jo mun 19. äitienpäivä... Ja kuinka ihanaa olikaan viettää se läheisten kanssa. Pienten mummaa käytiin myös tervehtimässä, muksujen kanssa askarreltiin kortti ja Hymypoika halusi tietysti piirtää paapallekin kun tämä oli  kuulemma Hymypojan, paapan ja isonveljen päivä myös. Mummolassa olikin säpinää kun paikalla oli suurin osa lapsista ja lapsenlapsista, serkuksia oli yhteensä seitsämän. Kunnon kermakakku kahveilla herkuteltiin. Illalla vielä pienten suunnaton odotus palkittiin kun isoveikka tuli avovaimonsa kanssa äippää (elikkäs mua) tervehtimään.


                                                                                                                                                                                                     Neiti Pippuri rakastaa leikkejä ponien ja muiden pikkueläinten kanssa.
                                                                                                                                                                                                         Herkullinen
sitruunainen
vadelma
juustokakku
                                                                                                                                                               Kesän makuja
                                                                                  Kauralastut, ikisuosikit
 Sain kunnon rutistuksen ja ihan ekaa kertaa ikinä poikasen itsensä ostamia ruusuja. Väkisin vähän meinasin herkistyä... Oli niin ihanaa. Rakas aviosiippa oli vielä yöllä yllättänyt tekemällä sitruunaisen vadelmajuustokakun. Todella hyvää, taitaa olla yksi tarjottava Hymypoijan  synttäreillä. Kohta kutsuu nukkumatti, väsynyt mutta onnellinen äiti kiittää tästäkin ihanasta päivästä! 


RUUSUJA KAIKILLE ÄIDEILLE!

torstai 8. toukokuuta 2014

Ilon aiheita ja arkista aherrusta

Voi ihanuus! Ensimmäiset lukijat, kiitos ja tervetuloa! Ja todella, saa kommentoida, opastaa, neuvoa, kysellä... Tämä on mulle niin uusi ja outo maailma että varmasti vie aikaa ennen kuin ymmärrän miten kaikki toimii ja kun siihen lisätään vielä tämä mun "kädettömyys" tietotekniikan kanssa niin aikansa ottaa ennen kuin bloggaamisesta tulee tuttua juttua... =)


Puumassa kattilassa
 Tänään olen paininut aamu seitsämästä asti sen puumassan kanssa ja ensimmäinen satsi paperia oli aika sutta... Arkit repeili, massa tarttui viiraan ja juuri mikään ei onnistunut. Lopuksi sain homman kuitenkin toimimaan ja luulen että tuosta puunmoskapaperista tulee aika hauskaa. Huomiselle on uusi satsi odottamassa, tänään vielä kansien valmistusta ja isoolla kirkolla työpalaveri.



Kuvissa pulputtaa  liotettu puumassa sekä osa sidotuista kirjoista on prässäyksessä. Täytyy vielä kehitellä suurehko prässi ja hakea isompia soikkoja että pystyn sään suosiessa valmistamaan isompia kasvipaperiarkkeja ulkona...                                                  
Kirja prässissä

 Kädet ja kynnet on tässä hommassa aika lujilla mutta niin kai ne käsityöläisellä on vähän aina...
 Lounastauolla hain samalla päivän postit ja olipa mukava kasa, tänään luukkuun tipahti uusimmat Kodin Kuvalehti ja Suuri Käsityö ja lisäksi ystäväni Johanna oli postittanut mulle aivan järjettömän ihania vanhoja helmiäis-ja luunappeja. Tulipa hyvä mieli kertarysäyksellä! Minä olen siis sekä lehtihullu että materiaalifriikki. Toki kirjoja rakastan yli kaiken mutta mulla on sen verran paha lukihäiriö etten ole n.20 vuoteen kunnolla saanut luettua ainuttakaan paksua tai pienipränttistä teosta. Tälläkin hetkellä on ainakin 4 kirjaa kesken koska mun lukeminen on uuvuttavan hidasta ja työlästä. Mutta lehtiä mä luen ja paljon ja kaikenlaisia. Niihin on helpompi keskittyä kun on kuvia välissä. Lehdistä pystyn helposti lukemaan pitkiäkin artikkeleita koska voin huomioida välillä myös muuta kuin tekstiä. Tämä on myös se syy että omassa tekstissäni saattaa vilistä virheitä joita en edes huomaa. Toivottavasti se ei kovin paljon häiritse ketään. Materiaalifriikki olen ollut aina, rakastan luonnonmateriaaleja, villaa, pellavaa, kiveä, luuta ja puuta. Ne vain yksinkertaisesti tuntuvat käteen niin ihanalta ja joko viileältä tai lämpöiseltä, karhealta tai sileältä... Mikään keinotekoinen ei tunnu samalta. Innolla odotan että ehtisin jossain vaiheessa ompelemaan, näen jo sieluni silmin nuo ihanat pienet helmiäisnapit valmiissa vaatteessa. Nyt aika tosin menee vielä pitkään paperi-ja kirjaprojektissa. Valmista Turun Keskiaikaisille markkinoille täytyy saada ja paljon!


                                                                                                                                                     Ihanat helmiäs-ja luunapit, ME LIKE! 





Lounaaksi rusettipastaa, avokadoa, romainesalaattia, rucolaa ja kikherneitä ja tietysti sitä superhelppoa pataleipää...
NAM, NAM!


Tämäkin hymyilytti... Hymypoika ja Neiti Pippuri olivat salaa kaivelleet jostain äipän kynsilakan ja niinpä Dinokin oli saanut uudet vaatteet...


Ilon ja hymyn aiheita teillekin! 

maanantai 5. toukokuuta 2014

Kevätmarkkinat&takatalvi

Ensimmäiset kevätmarkkinat tälle vuodelle käytynä. Takatalvi yllätti ja Mietaalle ajelimme sankassa räntäsateessa. Huonosta kelistä huolimatta porukkaa oli ihan mukavasti liikkeellä ja mikä parasta, sai taas virittäytyä tulevan kesän markkinatunnelmiin. Käsityöläiset taitavat kyllä olla ihan oma lajinsa ihmisiä. Ensin väännetään töitä ja sitten kierretään tapahtumasta toiseen. Sinne on mentävä missä liikkuu asiakkaita. Onneksi, vaikka suomen kesä on lyhyt, se on myös täynnä tapahtumia. Ja vaikka maailma on täynnä tavaraa niin tuntuu että suomessa vielä käsityöläisyys kuitenkin elää ja voi hyvin. Ehkä se johtuu siitä että meillä on hyvät koulut, ehkä siitä että tietotaito on kulkenut isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Ehkä myös siitä että kaiken kertakäyttöisen kulutuksen tilalle myös asiakkaat kaipaavat jotain muuta. Itse käytän mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja teen niistä uusia käyttötuotteita. Nytkin mukaani tarttui sorvarin puumoska jota työnäytöksessä syntyi, aion kokeilla millaista paperia siitä saa aikaan. Tunnelmakuvia en vielä voi laittaa koska tarvitsen luvan niiden julkaisuun. Ystäväni Kellarikammarin Mari kuvissa kuitenkin näyttäytyy. Suuret kiitokset myös tapahtuman järjestäjälle, Mietaan Markille ja Tainalle. Seuraava tapahtuma Mietaan Markilla on joulumarkkinat. Siitä myöhemmin syksyllä lisää. Eletään kesä ensin... 
Handmade paper&books

KellariKammarin Mari

Häjyt-koru