keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Pohdintoja työstä

Olen ollut jo pidempään jumissa bloggaamisen kanssa. Juttuja ja kuvia olisi vaikka millä mitalla, mutta... Olen viime aikoina pohtinut paljon sitä pitäisikö minun aloittaa toinenkin blogi kokonaan täysin uudelta pohjalta. Pitää tämä jakaakseni kaikkea mistä pidän, juttuja lapsista, ruuasta, luonnosta, yrityskäynneistä, käsitöistä jne. ja toiseen blogiin keskittää täysin mun "työminä" eli sinne taas jakaisin tapahtumat, projektit, työkuvat jne.
Kuuntelen mielelläni mitä te olette mieltä. Sana on vapaa. ♡
Pohdiskelu on siis johtanut hiljaiseloon blogin puolella. Ei tunnu luontevalta jakaa ensin vaikka ruokapostausta ja seuraavaksi kirjoittaa taiteesta. Siksi tämä mietiskely.
Nyt sitä taidetta kuitenkin tulee. Viimein tuli hetki että sain ystäväni Eila Pajulan kanssa rakentaa näyttelyn kotikulmilleni. Näyttelymme ovat aina sijoittuneet Pirkanmaalle ja tuli tarve saada töitä esille  tänne missä muutenkin elän ja työskentelen. Näyttelyn nimi muuttui loppuhetkillä koska hiljattain esillä ollut iso ryhmänäyttely oli lähes täsmälleen saman niminen. Soulsisters tuli lopulta näyttelyn nimeksi. Se kuvaa yhteistä kuljettua matkaa mutta myös tiivistä yhteyttämme. Käsittelemme usein samoja teemoja toisistamme tietämättä.
Näyttelyssä on esillä teoksia muutaman vuoden ajalta, Eilalta maalauksia, minulta grafiikan vedoksia, tekstiili- ja paperiteoksia. Paperin kanssa työskentely on haastavaa ja kiehtovaa, loputtomasti mahdollisuuksia kertoa tarinaa.
Lopuksi kuvakooste Taidehallilta ja avajaisista.
Aurinkoista kevättä, with LOVE ♡ Niina
P.S. Avajaisiin oli kunnia saada paljon lapsivieraita. Heitä kiehtoivat erityisesti salien puolella avautunut Triskele! näyttely, Kalle Nurmisen Demokratia-teosta tutkittiin pitkään ja hartaasti.
Hauraus, 2016, Niina keltamäki, pellavakuitu Fragility, 2016, Niina keltamäki, linen flax
Ihmisten kuoret, 2016, Niina Keltamäki Human shells, 2016, Niina Keltamäki